Städning efter fest

Juni 15, 2023
Städning efter fest

Att städa hemma efter en fest

Men då kommer vi till den tråkiga delen. Det har precis varit jul och nyår och det är så mycket månad kvar i slutet av pengarna, som redan är slut.

Har vi någon lösning på detta lilla problem. Låt oss tänka lite. Det är klart det går att lösa men det gäller att vara lite påhittig. Antingen kan man se till att göra det till ett knytkalas där alla tar med sig någon rätt och man smakar lite av allt. Men det kan även vara ett litet problem i dagens läge. 

Det där med alla allergier och olika typer av matval som alla har. Vissa människor kanske inte tål nötter eller andra tål inte saker som skaldjur eller varför inte gluten eller till och med vetemjöl. Och då tänker ni, men vetemjöl du menar gluten väl. Nej jag menar precis det jag skrev Vetemjöl. Det är två helt skilda saker. Vetemjöl i sig kan man också vara allergisk emot. 
Sen har vi de som är vegetarianer eller veganer och listan på olika saker folk kan och inte kan äta eller vill äta kan göras lång.

Så vad är då lösningen. Jo varför inte helt enkelt göra så att alla tar med sig sin egen picknickkorg och alla gör sin egen mat hemma och man kan äta det man vill äta och faktiskt tål utan att kanske riskera att någon blir dålig för man var inte medveten om vad som var i maten.

Istället kanske man ska inrikta kvällen på att göra något tema. Vad är man intresserad av, kanske göra en filmkväll av det hela, man gillar att spela spel, musikkväll, kanske göra en musik quiz på något tema? Eller varför inte ha en kväll att bara umgås och ha trevlig. 

Anlita städfirma

Det finns så mycket olika saker man kan hitta på det gäller bara att tänka lite på vad brukar man göra när man träffas just med de personerna som ska komma på festen. Är det barn med på festen i så fall kanske man ska göra något som hela familjen kan göra tillsammans. Kanske en kombinerad sak med frågor för både barn och vuxna? Eller så ordnar man så barnen kan sitta helt för sig själva och kanske har filmkväll i eget rum med tilltugg och passande filmer.

Hur gör man med dricka till maten då. Tja man kan göra så att typ läsk och bordsvatten ordnar den som anordnar det hela men om man vill ha något annat till maten så tar var och en med sig det den personen själv vill ha. Något att tänka på bara. Är det barn med så kanske man anpassar mängden lite så det inte spårar ur.

Sen är frågan har man utrymme för att ha alla hemma hos sig. Bor man i hus kanske det inte är några större problem men bor man i lägenhet kanske man behöver mer utrymme. Det är väl lite olika men ibland kan det ju finnas någon lokal i hyresområdet som man kan låna eller hyra för just lite liknande träffar. 

Få hjälp av kompisar 

Men ärligt talat är det nog ändå trevligast att försöka vara hemma hos sig själv. Det känns lite mer hemtrevligt. Däremot kan de kanske vara problem om man inte har tillräckligt med porslin till alla som kommer. Men det är nog ett mindre problem för jag tror inte att någon tar illa upp ifall man kanske för en gångs skull kör med engångstallrikar och muggar. Däremot kanske det är smidigare om man använder vanliga bestick. Om inte annat så slipper man ju så mycket att diska upp efter festen. Fram med en sopsäck och vips var det avklarat. ?

Nej spåna lite och kom fram till vad du tror passar bäst…är man lite av en person som är på sociala medier och kanske även så dina vänner så kanske det är det smidigaste att göra det som ett evenemang på FB och bjuda in alla de som du tänkt bjuda. Där tjänar du även in lite på portot och du når dem direkt och du kan se om de läst din inbjudan. 

Där kan du även skriva in allt som gäller inför träffen. Angående mat och dryck osv. Samt om inbjudan gäller bara vuxna eller om hela familjen är välkomna.

Lista lite förslag som du tänkt inför festen, gör en inbjudan och se hur många som vill komma…och när det väl är dags…då hoppas jag att ni får en underbar kväll och att alla är nöjda och belåtna och främst av allt…

Att det blir en lyckad kväll för alla med god mat och trevliga vänner och att ni får trevliga minnen att tänka tillbaka på.