Att inreda hemma under vinter

Juni 15, 2023
Att inreda hemma under vinter

Vinter - magisk tid

Det är bara att inse kalla fakta, jag gillar inte vintern. Tvättäkta nordbo som man är så borde det kanske inte vara så, men det får mig att fundera. Det spelar nog ingen roll var i världen man är född, Asien, Syd Amerika eller Ryssland för att ta några exempel. Alla gillar inte vädret där de bor och flyttar då ofta till andra ställen där vädret passar deras personlighet bättre. Det är viktigt att trivas, gör man inte det så funkar ingenting, man blir rätt och slätt deprimerad.

Hade jag vunnit ett par miljoner så kanske jag hade flyttat till en varmare plats på jorden. I alla fall ett par månader om året. Hela året hade nog inte fungerat för jag är så präglad på min hemstad här i Sverige och min familj och mina vänner, ja jag hade saknat dem alldeles för mycket. Så vad gör man, innan lottovinsten kommer? Tja, vi inreder mycket vi svenskar. Vi är världsmästare på att inreda våra hem och göra det mysigt. Då vi vistas mycket inomhus i den kalla årstiden så är saker som sköna soffor att krypa ner i med en skön filt viktigt. Andra saker som ett fint kök att koka mustiga soppor och grytor i på höst och vinter är också väldigt viktigt för många. 

När snön ligger ute

Och för att inte prata om alla stearinljus vi bränner till en god kopp te efter en lång dag på jobbet. Den varma drycken intar man med en bra bok som man hittade på bokrean i februari uppkrupen i den nyinköpta soffan. 

Det här med möbler är enkelt för några, de har många i familjen som kan bära. För mig som är själv så blir det alltid problem när nya möbler ska köpas. För en tid sedan hittade jag en jättefin begagnad soffa i en säljgrupp på Facebook. Eftersom jag inte kunde transportera den själv fick jag hyra in hjälp. Ska ni göra det så glöm bara inte att kolla runt på priser om det skulle bli aktuellt, det kan variera stort från firma till firma. 

Möbler

Det var en riktigt bra deal, soffan alltså, det var en design soffa som en familj hade tröttnat på och jag fick den för en tiondel av nypriset. Den var knappt använd och väldigt skön att sitta i. Men tung som attans och då var det skönt med bärhjälp. 

När väl soffan kommit på plats var jag ju tvungen att skaffa ett nytt soffbord, det gamla passade inte. Och när jag väl var på gång så blev det en ny matta också. Så det som började med att jag såg ett inlägg på Facebook om soffan slutade med ett helt nytt vardagsrum. För jag var ju tvungen att köpa allt annat också som kuddar, filtar och gardiner. 

Så typiskt mig att göra detta på vintern. Och jag är inte ensam, vi älskar att boa. Att boa är ett vanligt uttryck och ofta är det fler kvinnor som boar än män. Ordet kommer av att fixa till hemmet genom att städa och göra fint och att också inreda och göra det mysigt. Och varför skulle man inte unna sig den lyxen lite då och då. Att ha det fint och mysigt hemma är viktigt och speciellt här uppe i Norden där vi vistas inne mer än i andra länder. Tids nog kommer sommaren och då kan vi vara ute, tills dess, njut av ditt fina hem, det är du värd.