08-756 99 00
Mån - Fre: 8.00-16.00 Lör & Sön: 8.00-14.00
Strömkarlsvägen 69 167 62 Bromma

Det är snart första advent

24 november 2018

Flytten till våran nya lägenhet efter nyår närmar sig raskt. Med ett heltidsjobb och helger fulla utav julmässor, aktiviteter för barnen och inte minst planering inför jul är det svårt att tänka sig hur man ska få tid att packa och förbereda sig inför flytten i tillägg. Huvudet är fullt och stressen är farligt nära. Flyttlådorna är införskaffade och förrådet i källaren är det vi bestämde att vi skulle tömma först.

Nu vet vi hur mycket jobb det är att tömma ett förråd, och precis som vi trodde, det är väldigt mycket där som inte kommer att få plats i den nya bostaden. Små möbler, hushållsmaskiner, gamla leksaker och massor med kläder bland mycket annat. Mycket har blivit lagt ut på blocket och tradera, och en del har blivit skänkt till välgörenhet. Men det är precis som om antalet prylar inte minskar, då går ju tankarna direkt till resten av lägenheten som ska tömmas och packas. Hur i hela friden ska vi hinna att bli färdig?

Om vi nu på något mirakulöst vis skulle bli färdig med att tömma lägenheten så är kanske det värsta kvar, att städa ur lägenheten och se till så att den är lika fin som när vi fick den för 10 år sedan. Tänk vad tiden flyger, det känns inte som om det har gått så lång tid. Men med en titt på barnen som är på god väg att bli vuxna och snart ska flytta till egna bostäder så står det klart med en gång hur fort det har gått.

Nu jobbar vi själva i en flytt och städfirma och har hela tiden varit optimistiska att detta kommer vi att klara fint med all erfarenhet vi har. Men det börjar att bli klart för oss att vi måste nog ta hjälp. Dygnet har inte mer än 24 timmar och hur vi än vrider och vänder på tiden så ser vi att detta går inte. Och det är skönt att veta att hjälpen finns där. Hela julen står på spel och julen i våran familj är årets viktigaste tid. Då vi har lust att fira den och inte bara hålla på med förberedelser inför flytten så blir det till att ta hjälp.

Denna flytten var inte planerad. Men när en perfekt lägenhet till ett väldigt bra pris dök upp så var det bara att slå till. Ibland så kastar livet en bra sak i din väg och då är det bara att ta emot. Det blir stressigt och denna julen kommer att bli lite annorlunda. Det blir kanske en färdigkokt skinka istället för att göra den själv. Och sillen, ja den köper vi färdig. Det blir kanske inte heller till att baka 7 sorters kakor, men tur att bageriet kan hjälpa till. Och när det kommer till julklapparna, ja de är redan inköpta så det blir inget problem.

Med god hjälp från flyttfirman så kommer detta att gå fint. Skönt att veta att hjälp finns att få med allt från packning till städning. Sen när man tänker efter, julen är ju till för att umgås och varva ner lite grand. Min gamla mormor sa alltid, ‘Ingen ide’ att stressa, julen den kommer i allafall.

Boka enkelt och njut av resultatet

Boka direkt på sidan 1
Boka direkt på sidan
Vi svarar inom 10 minuter 2
Vi svarar inom 10 minuter
Klart för besiktning inom 15 dagar 3
Klart för besiktning inom 15 dagar
Boka Online eller ring oss på 08-756 99 00
hjälp